La Comissió de Medi Ambient se’n va d’Erasmus

La Comissió de Medi Ambient va ser triada per a participar en el projecte Students Agains Extinction dins del programa de mobilitat europea KA229. Els alumnes triats per a participar en la mobilitat a Turkia van ser Didac de Manuel Rubio, Ruben Elices Martín, Oscar Mata Segura, Lukas Garrido Gentsch i Daniel Krzystof Villatoro Salmeron. Els professors i membres de la comissió Javier Rodriguez i Nuria Varella van ser seleccionats per a acompanyar als estudiants en aquesta mobilitat d’àmbit medi ambiental.

Els països participants en aquest projecte són Latvia, República Txeca, Grècia, Turkia, Eslovàquia i Espanya. El projecte va començar en el curs 2020-21 però per les condicions sanitàries la primera mobilitat no es va realitzar fins a aquest curs. Antalya, Turkia va ser la ciutat on els països participants han realitzat la primera mobilitat.

La mobilitat va començar amb diferents dinàmiques de grup perquè els estudiants interaccionessin entre si. Una bona manera de practicar anglès i conèixer als diferents països participants del projecte.

Aquí el nostre estudiant Lukas Garrido presentant el treball realitzat durant una activitat preparada per Eslovàquia.

Durant les jornades a l’Escola secundària Adalya Anatolian de Antalya també vam tenir l’oportunitat de presentar als països membres el projecte del nostre Institut.

Durant el temps que vam estar en Antalya vam poder visitar el Parc Nacional de Termessos declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO. 

També es van visitar les Cascades de Kurşunlu on l’organitzador del programa ens va explicar la història del paratge natural.

Una altra de les visites interessants que vam realitzar va ser a una granja apícola on se’ns va explicar el procés d’elaboració de la mel i com l’extinció de les abelles pot afectar l’ecosistema.

Va haver-hi temps també per a la diversió visitant l’Acuarium d’Antalya on a més de conèixer la biodiversitat de la zona vam poder gaudir de diferents activitats lúdiques.

Vam decidir finalitzar l’aventura en Antalya recorrent un dels seus paratges naturals amb kayak. L’excursió, dirigida per monitors professionals, va ser molt divertida i els estudiants ho van gaudir molt.

Ens acomiadem de Antalya amb molt bones sensacions, amb una maleta plena d’experiències positives i amb nous amics de diferents països. Esperem tornar-los a veure aviat en les pròximes mobilitats.

Deixa un comentari